Particulier busvervoer vanaf 1 maart niet gegarandeerd

De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) overweegt om per 1 maart haar bussen in de garage te houden. De rij- en voertuigenbelasting is de reden hiervoor, zegt PLO-voorzitter John Mahadewsingh, in gesprek met Suriname Herald. De PLO heeft voor 2019 ontheffing gevraagd van de overheid omdat zij vanaf 2016 geen aanpassing heeft gehad op de dieselcompensatie en bustarieven. Dit terwijl alles de lucht in is gegaan.
Wat de dieselprijs betreft is er nu een verschil in SRD is qua achterstand. Dit alles maakt dat de bushouders niet in staat zijn om de rij- en voertuigenbelasting te betalen, zegt Mahadewsingh.
Hij zegt niet te hopen dat de overheid met foefjes komt, omdat er nu een achterstand is. Er is een brief gestuurd naar de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) waar er duidelijk is aangegeven dat de bushouders sinds 2016 geen aanpassing hebben gehad. Dat is de reden waarom er ook is gevraagd naar ontheffing voor dit jaar. Op die brief heeft de minister intussen ook gereageerd waarin hij aangeeft dat de bushouders geen vrijstelling kunnen krijgen. De minister heeft verwezen naar artikel 6 van de wet rij- en voertuigenbelasting.
De PLO-voorman laat weten dat de bushouders voldoende rekening hebben gehouden en telkens water in de wijn hebben moeten doen. “We zijn geen Sociale Zaken omdat we ook even hard moeten knokken om onszelf te onderhouden. Het moet een keertje ophouden en dat moet de overheid begrijpen”, zegt Mahadewsingh.
Over de aanpassing van de tarieven heeft de bushoudersorganisatie diverse malen gevraagd om aan tafel te zitten met minister Patrick Pengel van OWT en C. Hij zegt dat hij deze week nog getracht heeft om met de minister en de directeur van OWT en C te bellen. Echter, zonder resultaat.
“Indien ze niet willen praten, zullen we maar naar een algemene ledenvergadering. Daar zal er verder bepaald worden wat er zal gebeuren. Indien dingen onveranderd blijven, overwegen de bushouders om hun bussen per 1 maart in de garage te houden”, laat Mahadewsingh optekenen.

Bericht: >Particulier busvervoer vanaf 1 maart niet gegarandeerd
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres