Parlementaire delegatie naar WTO-conferentie Zwitserland

Een afvaardiging van De Nationale Assemblee (DNA) onder leiding van Amzad Abdoel neemt deel aan ‘the 2018 Annual Session of the Parliamentary Conference on the WTO’ in Genève, Zwitserland. De delegatie bestaat verder uit Jitendra Kalloe en Wendell Asadang. De conferentie is op 6 en 7 december 2018. 
Doel
Het belangrijkste doel van de conferentie is om de transparantie van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) te vergroten en verantwoording af te leggen aan de leden. Daarnaast is deze WTO-conferentie ook bedoeld voor volksvertegenwoordigers die betrokken zijn bij parlementaire activiteiten en zich bezighouden met internationale handel in hun respectieve parlementen. Deze conferentie biedt wetgevers de gelegenheid om uit eerste hand informatie te verkrijgen over recente ontwikkelingen in de Doha-ronde en de resultaten van de 11e WTO-ministersconferentie in Buenos Aires, Argentinië.
Belang deelname
Het is belangrijk voor Suriname om op deze vergadering aanwezig te zijn, omdat er kan worden gelobbyd met andere internationale landen over economische belangen. Een win-situatie bij de onderhandelingen in voordeel halen voor betreffend land.
Enkele thema’s die besproken zullen worden zijn:

De uitdagingen en kansen voor de WTO, tevens een dialoog met vooraanstaande WTO-onderhandelaars en functionarissen.
WTO in 2030. Nieuwe en verontrustende  ontwikkelingen, waaronder opkomende handelsoorlogen, de toenemende tendens naar unilaterale maatregelen en de dreigende verlamming van het orgaan voor geschillenbeslechting van de WTO. Wat kunnen parlementsleden doen om de vrije en eerlijke handel in het algemeen en in het bijzonder om de WTO te versterken?
Hoe kan technologische ontwikkeling ten voordele van de mensheid zijn?

De conferentie wordt op vrijdag 7 december 2018 afgesloten met de goedkeuring van een slotdocument.
De Interparlementaire Unie (IPU) en het Europees Parlement organiseren sinds 2002 gezamenlijk conferenties over de (WTO). Vermeld DNA op haar website.

+
9

Bericht: >Parlementaire delegatie naar WTO-conferentie Zwitserland
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres