Parijs verwijdert verwijzing naar ‘catastrofe’ na dreiging en onder Joodse druk

De Allee de la Nakba, de straat in de Parijse wijk Bezon waarvan de naam verwijst naar de Nakba (‘catastrofe’), een gebeurtenis in 1948 toen honderdduizenden Palestijnen uit hun woningen werden verjaagd om plaats te maken voor Israëliërs, mag niet meer zo heten.
“Ter nagedachtenis aan de verdrijving van 800.000 Palestijnen en de vernietiging van 532 dorpen in 1948 door de oorlogsmisdadiger David Ben Gurion voor de oprichting van de staat Israël”, stond te lezen op plaquettes in het Frans en het Arabisch, met verwijzing naar de eerste premier van Israël.
Een groep Frans-Joodse organisaties eiste dat de plaquettes werden verwijderd, omdat die “de huidige daden van antisemitisch geweld (aanmoedigen) door te proberen hen een historische rechtvaardiging te geven.”
Aliza Bin-Noun, de Israëlische ambassadeur in Frankrijk, beschuldigde de burgemeester van de stad ervan “Palestijns terrorisme” te steunen, en noemde dat “beschamend en onaanvaardbaar”.
De plaquettes werden verwijderd na een telefoontje van de hoogste ambtenaar van de centrale overheid van het departement Val-d’Oise, waar de gemeente is gevestigd.
De prefect legde uit dat de plaquettes de openbare orde ernstig zouden kunnen verstoren. Burgemeester Dominique Lesparre had volgens Le Parisien anonieme bedreigingen op sociale netwerken en via de telefoon ontvangen.
De daders noemden haar een “nazi-communist” en zwoeren “de burgemeester op te blazen”.
Foto: Twitter 

Bericht: >Parijs verwijdert verwijzing naar ‘catastrofe’ na dreiging en onder Joodse druk

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres