PALU tegen president Bouterse: “Stop afpersing door banken”

De Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (PALU) heeft in een open brief aan president Desi Bouterse gevraagd om op te treden tegen de ongebreidelde vorm van afpersing van de gemeenschap door de bankinstellingen in ons land.
Het blijkt namelijk dat de banken naar willekeur allerlei tarieven hebben ingevoerd of verhoogd, om meer geld uit de zakken van cliënten te kloppen. Bij de een heet het dat de administratieve kosten zijn gestegen, bij de andere moet zogenaamd worden voldaan aan allerlei internationale eisen tegen witwassen van geld. Dan weer is het om het betalen met de pinpas te stimuleren, terwijl weer een andere bank juist extra geld vraagt bij online overmakingen.
Opvallend bij dit alles is dat er niet één lijn te trekken is in deze kostenverhogingen. Het lijkt erop dat de banken bezig zijn met een soort inhaalslag om de verliezen te compenseren die zij in de afgelopen jaren hebben geleden en waar zij de regering voor aankijken. En terwijl burgers en bedrijven, steeds meer moeten betalen voor de diensten bij de bankinstellingen, zwijgt de regering en zo ook de Centrale Bank van Suriname, aldus PALU.
De PALU vindt dat de president hiertegen moet optreden en de samenleving moet beschermen tegen de willekeurige acties van de bankinstellingen.

Bericht: >PALU tegen president Bouterse: “Stop afpersing door banken”
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres