Oppositieleider en Amerikaanse gezant Venezuela wilden nepbankrekening Maduro bevriezen

Redactie GFC Nieuws — Amerika is zo wanhopig, dat Amerikaanse functionarissen gretig elke leugen aangrijpen om Venezuela aan te vallen. De permanente vertegenwoordiger van Venezuela bij de VN, Samuel Moncada, reageerde hiermee op pogingen van Juan Guaidó en Elliott Abrams om geheime bankrekeningen van president Maduro in Zwitserland te bevriezen.
Er was slechts één klein probleempje: de rekeningen bestaan niet. De Venezolaanse oppositieleider Guaidó en speciaal gezant voor Venezuela Abrams hadden zich laten bedotten door twee grappenmakers.
Vladimir Kuznetsov en Alexei Stolyarov, twee Russen die samenwerken als Vovan en Lexus, deden zich voor als o.a. de Zwitserse president Ueli Maurer.
Persoonlijke rekening

‘President Maurer’, a.k.a. Vovan en Lexus, onthulde op 20 februari in een telefoongesprek met Guaidó en Abrams dat president Maduro ‘misdaadgeld’ op Zwitserse banken had geparkeerd. Recentelijk waren bovendien overmakingen waargenomen naar Russische en Chinese banken.
Zwitserland wilde Maduro’s ‘rekeningen’ bevriezen en de fondsen beschikbaar stellen aan Guaidó: “Uitstekend,” vond die.
Het eenvoudigste was een persoonlijke rekening openen voor Guaidó en het geld van de Venezolaanse overheid daarnaar overhevelen. De oppositieleider hoefde alleen maar een officieel verzoek in te dienen.
Lexus Vovanial Bank

Vovan en Lexus – ‘Maurer’ – stuurden Guaidó alvast een voorbeeldformulier, om het geld weg te halen bij de (fictieve) Lexus Vovanial Bank Ltd. Die stuurde prompt Engelse en Spaanstalige versies van het verzoekschrift naar de ‘Zwitsers’.
Na het gesprek schepte Guaidó trots tegen de pers op dat hij was benaderd door de “Zwitserse president” en dat hij alles zou doen “om deze bezittingen die eigendom zijn van de republiek, te beschermen.”
De nep-Zwitsers beklaagden zich vervolgens bij Abrams over de loslippigheid van Guaidó. De Amerikaan beloofde hen dat hij Guaidó erop zou wijzen dat hij “niet nogmaals zo loslippig moest zijn over zulke gevoelige zaken.”
Geen contact

De echte Zwitsers reageerden ook. “Deze informatie is niet correct. Er was geen telefonisch contact tussen de heer Guaidó en president Maurer,” liet een woordvoerder van het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

 
Venezuela is sinds januari in een staat van politieke crisis, toen Guaidó zich illegaal tot interim-president uitriep. Hij werd onmiddellijk erkend door een minderheid van de landen die verenigd zijn in de Verenigde Naties.
De Verenigde Staten legde beslag op 7 miljard dollar van de olie-activa van het land en eiste dat Maduro onmiddellijk aftrad.
Het bericht Oppositieleider en Amerikaanse gezant Venezuela wilden nepbankrekening Maduro bevriezen verscheen eerst op GFC Nieuws.

Bericht: >Oppositieleider en Amerikaanse gezant Venezuela wilden nepbankrekening Maduro bevriezen

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres