Oppositie Guyana: uitstel verkiezingen alleen als regering maatregelen te goeder trouw neemt

Oud-president Bharrat Jagdeo, leider van de belangrijkste oppositiepartij in Guyana, People’s Progressive Party (PPP), zegt dat hij kan overwegen de termijn van drie maanden te verlengen om algemene verkiezingen te houden, als hij ziet dat er door de regering van president David Granger ‘maatregelen te goeder trouw’ worden genomen.
Gisteren tijdens een persconferentie zei Jagdeo dat als Granger zou aankondigen dat voorbereidingen voor algemene verkiezingen van start zouden gaan, de oppositie de kiescommissie dan zou adviseren de termijn tot juli te verlengen.
De grondwet van Guyana voorziet in verkiezingen, drie maanden nadat een motie van wantrouwen door De Nationale Assemblee is aangenomen. Deze termijn kan echter ook worden verlengd.
Maar Jagdeo vertelde aan verslaggevers dat dit niet waarschijnlijk is, aangezien het 18 dagen na aanname van de motie van wantrouwen duurde, alvorens president Granger hem ontmoette. “Ze doen absoluut niets om te goeder trouw te tonen,” zei Jagdeo. “In feite moedigen ze de schending van onze grondwet aan,” zei hij.
Vorige week oordeelde de High Court dat de president en zijn regering onmiddellijk na aanname van de motie van wantrouwen hadden moeten aftreden en in functie konden blijven totdat na drie maanden verkiezingen werden gehouden.
De regering heeft al aangegeven dat zij van plan is de zaak tot aan het Caribisch Gerechtshof in Trinidad (CCJ) aan te vechten.

Bericht: >Oppositie Guyana: uitstel verkiezingen alleen als regering maatregelen te goeder trouw neemt
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres