Opening kantoor Sozavo Basiszorg onder Centrale Markt

GFC NIEUWS- De afdeling Basiszorg van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft deze week een vestiging onder de Centrale Markt in gebruik genomen.
De opening is verricht door de ministers van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, André Misiekaba en Antoine Elias van Volksgezondheid.
De dienst is er voor de groep tussen 17 en 59 jaar, die om verschillende redenen niet in staat is om te voorzien in een eigen ziektekostenverzekering.
Minister Misiekaba benadrukt dat alleen personen die niet instaat zijn een verzekering te betalen een aanvraag mogen doen. De regering heeft besloten om de screeningsprocedure (3-6 weken) die bestaat uit gesprekken met de aanvrager en huisonderzoeken niet meer voor, maar na het verstrekken van de verzekeringspas in te zetten.
“Iemand die ziek is, kan niet wachten”, aldus Misiekaba. Indien na onderzoek blijkt dat de aanvrager onrechtmatig gebruikmaakt van een BAZO kaart, zal de overheid alle kosten op de aanvrager verhalen.
Minister Elias zegt dat met het openen van dit loket de regering tracht de diensten dichterbij het volk te brengen. Het openen van zo een unit in het centrum van de markt (de vishal) zal volgens Marktmeester John Lecton een spinoff effect teweegbrengen.
De aanvrager zal bij een bezoek aan de unit mogelijk ook meteen inkopen onder de markt doen.
Districtscommissaris Mike Nerkust wees erop dat de markt vele ontwikkelingen doormaakt en dat de ingebruikname van deze unit nogeens een mijlpaal is.
Nerkust hoopt dat overige dienstverleners het initiatief nemen om de nog openstaande units in gebruik te nemen.
Het bericht Opening kantoor Sozavo Basiszorg onder Centrale Markt verscheen eerst op GFC Nieuws.

Bericht: >Opening kantoor Sozavo Basiszorg onder Centrale Markt

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres