Ook dochter Peruaanse oud-president Fujimori opgepakt

De dochter van de Peruaanse oud-president Alberto Fujimori, Keiko Fujimori, is woensdag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij witwaspraktijken. Dat meldt persbureau Reuters. Keiko Fujimori was in 2011 en 2016 presidentskandidaat. Haar vader werd vorige week gearresteerd.
Keiko Fujimori werd woensdag opgepakt toen ze bij het Openbaar Ministerie een verklaring wilde afleggen in een onderzoek naar de financiering van haar presidentiële campagne in 2011. Keiko Fujimori plaatste op Twitter een handgeschreven verklaring waarin ze zegt dat de aanklagers “geen enkel bewijs” hebben getoond. “Het gaat niet gebeuren dat ons politieke project wordt lamgelegd. We moeten onze stem laten horen!”
Steekpenningen
Ook is er een arrestatiebevel uitgegaan voor negentien andere betrokkenen bij de partij van Fujimori. Justitie vermoedt dat Keiko Fujimori en haar partij 1,2 miljoen dollar aan illegale betalingen hebben ontvangen van het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht. Het bedrijf gaf al eerder toe 788 miljoen dollar aan steekpenningen te hebben betaald aan politici in Latijns-Amerika.
De vader van Keiko Fujimori, die tussen 1990 en 2000 de rechtse regering in het land leidde, werd vorig week opgepakt nadat het Peruaanse hooggerechtshof de aan hem verleende amnestie had teruggedraaid. Hij werd in 2009 veroordeeld tot 25 jaar cel wegens fraude en misdaden tegen de menselijkheid. Na tien jaar werd Alberto Fujimori vrijgelaten en hij kreeg afgelopen december amnestie vanwege zijn zwakke gezondheid.
Alberto Fujimori voerde een harde strijd tegen linkse guerrilla’s in het land. De amnestie die hij kreeg leidde tot veel protest in het land. Zijn vrijlating bleek onderdeel van een politieke deal waarmee toenmalig president Pedro Kuczynski een afzettingsprocedure wist te vermijden. Kuczynski trad uiteindelijk in februari toch af.
NRC

Bericht: >Ook dochter Peruaanse oud-president Fujimori opgepakt
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres