Onze verpleegkundigen veel beter waarderen en vooral respecteren

“Wij zouden onze eigen Surinaamse verpleegkundigen veel meer waardering moeten geven. Ook het respect dat ze verdienen, moeten ze wat mij betreft van een ieder krijgen.
“Op de Facebook pagina van GFC Nieuws las ik een zeer beledigende reactie van een mevrouw, ene Farzia Alli. Deze mevrouw insinueert dat verpleegkundigen niet kunnen studeren en dus uiteindelijk maar kiezen voor dit beroep. Ik kan een dergelijke belachelijke, onjuiste en respectloze bewering beslist niet waarderen”, zegt Jennifer Atmo. Zij is de voorzitter van de vrouwenafdeling van de Geor Hering Internationale charitatieve Foundation. 
Volgens Atmo mag een verpleegkundige zeer trots zijn op het beroep. Personen die laatdunkende uitspraken doen moeten volgens haar direct erop gewezen worden dat ze het helemaal verkeerd hebben.
“De verpleging is een edel beroep. Zonder verpleegkundigen stort onze gezondheidszorg, onze maatschappij volledig in elkaar. Bovendien is het een erg zwaar beroep, zowel geestelijk en fysiek. Daarnaast moet je ook veel studeren en voldoende intelligent zijn. Geef daarom alle verpleegkundigen het totale respect,  dat ze meer dan 100 procent verdienen”, aldus Atmo.
 
 
 
 

Bericht: >Onze verpleegkundigen veel beter waarderen en vooral respecteren

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres