Ontsnapte ocelot dierentuin nog steeds zoek

De ocelot die is ontsnapt uit de dierentuin is nog steeds zoek. John Altenberg, directeur van de Paramaribo Zoo, zegt in gesprek met Suriname Herald dat hij tot nu toe alleen reacties van mensen gehad dat ze een ocelot hebben gesignaleerd in Paramaribo-Noord. Maar vooralsnog is er nog steeds geen concrete informatie binnengekomen over waar de ocelot zich ophoudt.
De dierentuindirecteur wacht ook nog steeds op een rapportage van de politie over het ontsnappen van de ocelot uit zijn kooi. Altenberg vertrouwde de informatie over de ontsnapping van het dier niet waardoor hij de politie inschakelde om na te gaan als het dier daadwerkelijk is ontsnapt of als iemand het dier uit zijn kooi heeft gehaald.
De directeur had namelijk gerapporteerd gekregen dat de ocelot de staaldraad van de kooi, waarin hij was, geforceerd heeft en is daarna ontsnapt. Altenberg zegt dat dit nooit meer mag gebeuren. Er zullen andere maatregelen worden getroffen wanneer de dierentuin weer met zo een geval geconfronteerd wordt.
Altenberg zegt wel teleurgesteld te zijn want hij had het dier zeker in de collectie gewild van de dierentuin. De bedoeling was om de ocelot op te nemen in de collectie van de Paramaribo Zoo. Het moest echter in overeenstemming plaatsvinden met het parket en de Stichting Natuurbehoud Suriname, omdat de ocelot tot de beschermde diersoorten behoort.
Het gaat om de ocelot die gevangen werd op het terrein van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C). De ocelot of pardelkat (Leopardus pardalis) is een klein katachtig dier dat samen met de margay, de tijgerkat, de geoffroykat en de nachtkat tot de groep van de pardelkatten behoort. De ocelot leeft van Midden-Amerika tot in Zuid-Amerika.
Vishmohanie Thomas

Bericht: >Ontsnapte ocelot dierentuin nog steeds zoek
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres