Onderwijsminister: mulo-eindexamenresultaten niet uitgelekt

De mulo-eindexamenresultaten zijn niet uitgelekt. Dit verzekerde de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Lilian Ferrier, De Nationale Assemblee (DNA) gisteren op een vraag die werd gesteld door de VHP-parlementariër, Dew Sharman. Sharman gaf aan dat voordat het eindexamen van de mulo teneinde was, de examenresultaten reeds op een website beschikbaar waren.
Volgens hem zijn de studenten in staat geweest om toegang te krijgen tot de website en kunnen zij zo aan de resultaten komen. Naar zijn zeggen is het inspectieonderwijs hier op de hoogte van. Sharman gaf te kennen bezorgdheid te zijn en vroeg hier meer duidelijkheid over. Ferrier stelde Sharman gerust dat de examenresultaten niet zijn uitgelekt en legde hem de procedure uit.
Woensdag was de laatste examendag. De antwoordformulieren hebben een doorslag en die blijven bij de schoolleider. De correctiesleutels worden inderdaad direct bekendgemaakt na al de examenwerken te hebben ingediend bij het Examenbureau. Hierdoor lijkt het alsof de antwoorden zijn uitgelekt, maar dat is niet het geval, verduidelijkte de bewindsvrouwe. “Geen enkele schoolleider heeft de kans om er iets aan te veranderen,” aldus Ferrier.
Dit is volgens haar ook niet mogelijk, omdat het officiële werk al ingediend is bij het Examenbureau. Met het beschikbaarstellen van de correctiesleutels kan de schoolleider een indruk krijgen hoe de leerlingen hebben gewerkt.
Viushmohanie Thomas

Bericht: >Onderwijsminister: mulo-eindexamenresultaten niet uitgelekt
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres