Onderhoud lozingen Saramacca noodzakelijk voor voedselvoorziening

De regering Bouterse-Adhin vindt het hoognodig om ook ervoor te zorgen dat de waterhuishouding in Saramacca optimaal functioneert. In dit kader worden er momenteel belangrijke lozingen opgeschoond in het district. Districtscommissaris Sarwankoemar Ramai benadrukt dat deze werkzaamheden noodzakelijk zijn om de voedselproductie van het district veilig te stellen. Hij voegt er vervolgens aan toe dat Saramacca voorziet in het grootste deel van de landbouwproducten die in Paramaribo te verkrijgen zijn.
Dc Ramai voegt aan het gesprek toe dat het fundament van de werkzaamheden is, de recente hoorzitting in het district. “Er is op basis daarvan een plan gemaakt voor alle ressorten. Wij hebben de samenwerking van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), alsook het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C).”
De dc benadrukt dat alle ressorten aan de beurt komen. In de dorpen Columbia en Boskamp zijn de werkzaamheden pas afgerond. In beide gebieden zijn de lozingen opgehaald. In Columbia zijn kapotte duikers vervangen om de waterafvoer te verbeteren. Op twee locaties zijn voorzieningen getroffen, middels ringdammen ervoor te zorgen dat er geen overtollig water vanuit de rivier binnendringt bij hoge waterstanden.
In Calcutta zijn de werkzaamheden nog gaande, daar worden voornamelijk de lozingen opgegraven. De overige gebieden zullen ook worden aangepakt. Zo zullen er in Misgunst lozingen worden opgehaald. In het dorp Grankreek zal het waterleidingnet worden uitgebreid. In dit dorp zullen ook lozingen worden aangepakt en kapotte duikers worden vervangen. De werkzaamheden in de woongebieden zijn bedoeld om het woon- en leefgenot te verbeteren.

+
85

Bericht: >Onderhoud lozingen Saramacca noodzakelijk voor voedselvoorziening
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres