Olieprijs knalt omhoog na mogelijke aanval op tankers in Golf van Oman

De prijs van een vat brentolie staat vandaag 2,7 procent in de plus, na berichten over de evacuaties van twee tankers in de Golf van Oman.
Vandaag ligt de prijs van een vat brentolie op 61,57 dollar. Gisteren was dat 59,91 dollar.
De prijsstijgingen maken een einde aan de prijsdaling van de afgelopen dagen, die werd ingezet toen afgelopen week bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden flink waren gegroeid.
Volgens een woordvoerder van het Taiwanese staatsoliebedrijf CPC Corp staat de tanker Front Altair in brand na “een vermoedelijke aanval met een torpedo”. Het schip, eigendom van een Noorse Rederij, is door CPC ingehuurd om een lading nafta te vervoeren.
In de afgelopen maanden zijn er al vier andere tankers aangevallen voor de kust van de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens de Verenigde Staten is Iran betrokken bij de aanvallen. Iran ontkent dat.
NU.nl

Bericht: >Olieprijs knalt omhoog na mogelijke aanval op tankers in Golf van Oman
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres