Officieel bezoek premier Dominica aan Suriname

De premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, zal van 11 – 15 juni in Suriname vertoeven. Tijdens dit officieel bezoek zal hij op het hoogste politiek niveau besprekingen voeren met president Desiré Bouterse.
Het karakter van dit bezoek is onder meer gericht op het intensiveren van de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Dominica, evenals besprekingen, die kunnen bijdragen tot de wederopbouw van het zustereiland Dominica, dat zwaar getroffen was door orkaan Maria in 2017. Suriname was een van de eerste landen in de Regio die hulpgoederen heeft aangeboden aan het Caraibisch gebied.
Tijdens bezoek zal van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om de bilaterale samenwerking tussen beide landen te intensiveren. De relevante gebieden die gezamenlijk geïdentificeerd en geïnitieerd zullen worden zijn o.a. sectoren agrarische, toerisme, handel en constructie alsook samenwerking op het gebied van klimaatsverandering.
In het kader van het aangaan van samenwerking op agrarisch gebied zullen o.a. veldbezoeken in diverse districten worden ondernomen met het accent op de rijst – en bananensector. Eveneens zullen gesprekken gevoerd worden over kokos aanplant en de verwerking van kokosolie.
Tegen deze achtergrond zal een Memorandum of Understanding (MoU) voor het versterken en verdiepen van de bilaterale samenwerking ook één van de intenties is.
De premier zal tevens vergezeld worden door een kleine delegatie bestaande uit de minister van o.a. Klimaatsverandering, de directeur van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Visserij en de directeur van Bosbouw.(GFC)

Bericht: >Officieel bezoek premier Dominica aan Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres