NPS blijft ongerust over beschieten partijcentrum

De Nationale Partij Suriname (NPS) blijft zich ernstige zorgen maken over het beschieten van haar partijgebouw afgelopen dinsdagavond 9 oktober. Hesdy Pigot, hoofdbestuurslid van de NPS, zegt in gesprek met Suriname Herald, dat de verklaringen van de hoge functionarissen van het Nationaal Leger, kolonel Floyd Mettendaf en grootmajoor Harry Kassels, vandaag gepubliceerd door de Ware Tijd onvoldoende zijn.
Nog los van het feit dat de schutter bekend is en dat er tuchtmaatregelen zullen volgen, blijft het een onveilige en bedreigende situatie, meent het NPS-hoofdbestuurslid. Pigot verduidelijkt deze uitlating door de vragen waarop antwoord moet komen hardop te stellen, namelijk: wat is de reden dat het restaurant moet worden bewaakt als een militair object? Wat zijn de handelingen die een militair verplicht is te doen bij de dienstoverdracht in het openbare en publieke domein?
Pigot zegt verder dat het hem ook bevreemd dat de schutter na de beschieting meteen naar huis zou zijn gegaan. De uitlatingen als zou door een bepaald deel van de gemeenschap de beschieting van het NPS-partijcentrum in het politieke worden getrokken, is voor Pigot heel normaal. Het is niet zolang geleden dat de vlaggenmast van de NPS na een robuuste politieke manifestatie in Grun Dyari het doel was van brandstichting.
Dinsdagavond was de afdeling Paramaribo van de partij in vergadering bijeen, toen er een kogel uit een militair wapen insloeg. Als politieke organisatie die keiharde oppositie voert in het belang van land en volk en tegen de huidige regering, is de jongste daad van agressie niet a-politiek, vindt het hoofdbestuurslid. Desondanks voelt de NPS zich ook genoodzaakt de procureur-generaal (pg) om een onderzoek te verzoeken, want met het vermeende militaire object zo dichtbij het partijcentrum van de politieke organisatie zal erger in de toekomst niet kunnen worden uitgesloten. De NPS eist duidelijke antwoorden.

Bericht: >NPS blijft ongerust over beschieten partijcentrum
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres