Niet ingeloste sieraden na 4 weken verkocht; wederhelft belener ingesloten voor bedreiging | Korps Politie Suriname

Een beveiligingsmedewerker hield op dinsdag 5 juni de 36-jarige verdachte David S. aan de Waterkant aan.
Onderzoek wees uit dat David op die bewuste dag met een scherp voorwerp een manspersoon met de dood bedreigde. David maakte kapbewegingen naar de richting van de man. Het slachtoffer probeerde zich te weren. Op datzelfde moment ging er een schot af. David werd aangehouden door een beveiligingsmedewerker die op dat moment in de buurt was en het voorval zag.
David werd overgedragen aan de ingeschakelde politie van ressort Centrum. Volgens verklaring van het slachtoffer dat eveneens het politiebureau had aangedaan heeft de vrouw van David twee maanden terug twee paar gouden oorbellen als onderpand bij hem afgestaan. Volgens afspraak zou de vrouw het geleende bedrag binnen drie dagen terugbetalen en weer over haar sieraden beschikken. De vrouw hield haar echter niet aan haar afspraak.
Toen de vrouw na vier weken niet kwam opdagen verkocht hij de oorbellen om aan zijn geld te komen. De vrouw die zijn handeling onterecht vond, vertelde dit aan haar wederhelft. Toen David het slachtoffer in het stadscentrum tegenkwam vroeg hij hem om rekenschap, waarna beiden hun weg vervolgden.
Bij de tweede ontmoeting, op 5 juni, poogde David het slachtoffer te vermoorden. De beveiligingsmedewerker heeft erger kunnen voorkomen.
Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is David voor bedreiging en poging zware mishandeling in verzekering gesteld.

. Niet ingeloste sieraden na 4 weken verkocht; wederhelft belener ingesloten voor bedreiging – Korps Politie Suriname.

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres