Neokolonialistische poging van Suralco om onze DNA-leden om te kopen?

Zaterdagmorgen werd ik onaangenaam verrast met een paginagrote advertentie van Suralco in de Ware Tijd. Later blijkt dat deze advertentie in alle kranten is geplaatst. Het neokolonialistische bedrijf Suralco komt in deze advertenties uitleggen dat ons parlement zijn deal met Dilip Sardjoe moet goedkeuren.
Als burger van Suriname ben ik zwaar beledigd door dit gedrag van Suralco en vind dit onacceptabel.
Ten eerste, waarom komt Suralco als multinational bemoeien met onze rechtsstaat? Het is ons nationaal parlement dat moet oordelen over de overeenkomst en daarover heeft Suralco niets te zeggen. Waarom moet Suralco als buitenlander komen uitleggen wat De Nationale Assemblee (DNA) wel of niet moet doen?
Ten tweede, waarom voelt Suralco zich geroepen om Dilip Sardjoe te gaan verdedigen? Suralco heeft toch juist tegen hem onderhandeld? Dus trek ik hieruit de conclusie dat er inderdaad iets niet klopt met de deal tussen Sardjoe en Suralco? Zijn het dus toch twee handen op een dikke buik?
Ten derde, ik geloof toch niets wat je in een betaalde advertentie komt uitleggen. Suralco is blijkbaar gewend te betalen voor dingen. Waarom durft Suralco niet de discussie in het openbaar aan te gaan? Desnoods in een live tv en radio-uitzending?
Ten vierde, waarom verwijst Suralco in de advertentie zoveel naar de VHP? Is de VHP de enige die hierover iets heeft te zeggen? Alle deskundigen in Suriname hebben kritiek en ook die van de NDP. Dus waarom zoveel aandacht voor de VHP speciaal?
Ten vijfde, de advertenties zijn betaald uit de stroomkosten die wij elke maand moeten betalen aan Suralco. Dus wij betalen aan Suralco om zijn neokoloniale dingen te komen uitleggen aan ons. Hoe ironisch kan het leven zijn.
Ten zesde, ik ontkom niet aan de indruk dat Suralco probeert onze NDP-parlementariërs op een subtiele wijze om te kopen. Het zal mij niet verbazen als Suralco deze parlementariërs al heeft benaderd met beloftes.
Tenslotte, ik roep president Bouterse op om als onze voorvechter tegen het neokolonialisme de ambassadeur van Amerika op het matje te roepen. Het kan nooit zo zijn dat een buitenlands bedrijf zich met beslissingen van ons soeverein parlement komt bemoeien. Dit is puur imperialistisch en neokolonialistisch gedrag en moet onmiddellijk worden afgestraft!
Xaviera Bouterse
xaviera1991@yahoo.com

Bericht: >Neokolonialistische poging van Suralco om onze DNA-leden om te kopen?
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres