Nederlands parlement heeft geen bezwaar tegen anti-islammanifestatie binnen parlementsgebouw

De Mohammed-cartoonwedstrijd die de extreemrechtse anti-islampartij PVV had aangekondigd, gaat door. Dat kondigde de leider en enig lid van de Partij voor de Vrijheid dinsdag aan in een triomfantelijke tweet.

NCTV akkoord met Mohammed-cartoonwedstrijd in besloten PVV-deel Tweede Kamer later dit jaar.
Dat gaan we dan ook doen en organiseren.
Vrijheid van meningsuiting gaat boven alles.#VrijheidVanMeningsuiting #Mohammedcartoons pic.twitter.com/hRTzj7KIsr
— Geert Wilders (@geertwilderspvv) 12 juni 2018

Geen toestemming nodig
De  deelnemende cartoons zullen worden geëxposeerd in het gebouw van het Nederlandse parlement, de Tweede Kamer. Omdat dit gebeurt in de eigen fractiekamers van de PVV is hiervoor geen toestemming nodig, zegt Kamervoorzitter Khadija Arib.
Dick Schoof, hoofd van de Nederlandse terrorismebestrijding, heeft volgens Yahoo News de competitie goedgekeurd.
De bekendmaking ontving online gemengde reacties. Sommigen ondersteunen de actie, anderen zien het als een nodeloze provocatie.
Anti-islam-kruisvaarder Geert Wilders roept al lange tijd op de Koran te verbieden in Nederland en noemt de islam een totalitair geloof.
Geweld
Cartoons over de profeet Mohammed hebben vaker geleid tot geweld. Bekende voorbeelden zijn de schietpartij bij het kantoor van de satirische krant Charlie Hebdo en de gewelddadige reacties op enkele cartoons in de Deense krant Jyllands-Posten.
In 2015 was Wilders keynote speaker op een Mohammed cartoonwedstrijd in Garland, Texas. Daar werden twee mannen gedood die het vuur hadden geopend op een veiligheidsman.
Later liet hij op de Nederlandse televisie een diavoorstelling zien over de cartoons op de tentoonstelling in Texas. Hij beweerde destijds dat hem was verboden de cartoons in het parlement tentoon te stellen.
De hoofdprijs voor de komende cartoonwedstrijd is 5000 euro.

Bericht: >Nederlands parlement heeft geen bezwaar tegen anti-islammanifestatie binnen parlementsgebouw

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres