Nederland legt Iraanse studenten nog meer aan banden

Redactie GFC Nieuws — De Nederlandse overheid legt Iraanse studenten nog meer restricties op, meldt het Iraanse nieuwsagentschap IRNA. Zodoende wil Nederland voorkomen dat “gevoelige technologieën” naar Iran lekken. Voor zover bekend is er nog nooit informatie uit Nederland naar Teheran gelekt. Nederlandse inlichtingendiensten zeggen ook dat er geen reden is voor concrete zorgen, meldt de NOS.
“De Nederlandse regering onderwierp Noord-Koreaanse studenten aan de regeling vanwege de VN-sancties en wil nu in een discriminerende beweging hetzelfde doen met Iraanse studenten onder het voorwendsel van een vermeende link naar het Iraanse programma voor ballistische raketten,” zegt IRNA.
De VN bracht in 2006 een resolutie uit die moest tegengaan dat Iran nucleaire kennis krijgt. Sindsdien krijgen Iraanse studenten alleen nog een visum wanneer hun beoogde universiteit verklaart dat zij niet in contact kunnen komen met “gevaarlijke nucleaire kennis.”
Tegenstanders van de regeling wijzen erop dat Iran reeds lang beschikt over de kennis die de VN bij de studenten wil weghouden.
Bovendien is Nederland als braafste jongetje van de klas de grote verliezer, weet de Delftse professor Arie van Deursen:  “We lijken hier te vergeten dat Iraniërs ontzettend goede studenten zijn. Nederland doet zichzelf met deze maatregel tekort”.
En, opmerkelijk: de universiteit van het Iraanse Isfahan meldt dat steeds meer van hun studenten naar de VS vertrekken.  
 
Het bericht Nederland legt Iraanse studenten nog meer aan banden verscheen eerst op GFC Nieuws.

Bericht: >Nederland legt Iraanse studenten nog meer aan banden

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres