Nationaal worstelgala op 26 mei

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) geeft op zondag 26 mei 2019 een officieel kick-off voor het seizoen 2019. Eerder moest de aftrap tot twee keer toe verschoven worden vanwege opgetreden overmacht situaties. Het eerste toernooi van dit jaar wordt gehouden in het Sportcomplex Kwatta. “Het wordt een lokaal toernooi, maar mogelijk doet er toch een buitenlander mee. We willen niet meteen starten met een internationaal toernooi in Suriname. De heren en dames moeten eerst in hun ritme komen”, zegt SWF-topman Ravin Changoer.
Aan dit toernooi doen vrijwel alle toppers van Suriname mee. De toegang is gesteld op SRD 15,= per persoon. “De kosten qua organisatie zijn hoog en je moet wat geld binnenhalen om deze te kunnen dekken”, zegt Changoer. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur.
Changoer vult aan dat hoewel de kick-off nu pas officieel wordt gedaan, de activiteiten voor dit jaar al in een eerder stadium begonnen zijn. ‘Zo moesten een aantal internationale toernooien en evenementen voorbereid worden. Lokaal moesten we soms verschuiven, maar internationaal zijn zaken doorgegaan. Zo hebben we in mei een 4-mans delegatie afgevaardigd naar Barbados, waar de Caribbean Super Week gehouden werd. De focus van dit event was niet zozeer gericht op competitie, maar meer op educatie.’ Een coach, atleet, referee en een bestuurslid werden een week lang onderricht in alle aspecten van worstelen. In deze delegatie is als atleet meegereisd de vrouwelijke worstelaar Ralitsa Nijman. Ze is de eerste vrouwelijke worstelaar die Suriname heeft vertegenwoordigd in het buitenland en met succes ook. Ze won van de Barbadiaan Crystal Holder in een beachworstelpartij. Volgens Changoer reist binnenkort ook een delegatie af naar Guatemala voor 2 internationale toernooien daar. Later in het jaar volgen er ook nog andere toernooien.

Bericht: >Nationaal worstelgala op 26 mei

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres