MZ en ACT openen waterleidingproject Peleletepoe

De Stichting Medische Zending (MZ) Primary Health Care Suriname die in samenwerking met Amazon Conservation Team Suriname (ACT) in juli 2018 gestart is met het waterleidingproject te Peleletepoe, heeft op 6 februari de waterleidinginstallatie geopend. Dit, in aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en onder grote publieke belangstelling van het dorpsgezag en bewoners van Peleletepoe.
Het doel van dit project is de inheemse gemeenschap voorzien van veilig drinkwater. Minu Parahoe, directeur van ACT, is blij dat het project volgens planning is opgeleverd. Van Eer benadrukt dat de samenwerking in dit project zeer van belang was. ACT heeft voor het financiële gezorgd, waarbij MZ heeft gezorgd voor de technische consultant. De transportkosten zijn gedekt door het Ministerie van Volksgezondheid. Het water wordt uit de rivier gepompt, gezuiverd en gedistribueerd naar de huishoudens. De lokale gemeenschap is blij met deze waterleidinginstallatie.
De MZ benadrukt dat gezond en veilig drinkwater voorwaarde is voor gezonde en productieve leefgemeenschappen in het binnenland en zal zodra de middelen beschikbaar zijn samen met anderen hier altijd aan bijdragen.

Bericht: >MZ en ACT openen waterleidingproject Peleletepoe
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres