Mustform presenteert derde ‘Get Loose Dans Aerobic Event’

De organisatie Mustform houdt in september haar derde ‘Get Loose Dans Aerobic Event’. Deze ontspannings- en bewegingsactiviteit wordt op de Rodabaan gehouden.
Het evenement stelt deelnemers in de gelegenheid om op een gezonde manier onder begeleiding van een trainer te bewegen op unieke Surinaamse workout-muziek. “Dit is anders dan gewoon normaal bewegen. Je beweegt je met afro en bubbling muziek in een gezellige en ontspannen sfeer met anderen. Hiermee willen we de nadruk van fitness met het doel gezond bewegen leggen”, zegt de voorzitter tevens eigenaar van Mustform, Arsenio Moidin.
De tweede editie vorig jaar trok 60 mensen aan en het was naar zeggen van Moidin geslaagd. Hij verwacht weer zo’n succes met een grotere groep deelnemers dit jaar. “Gedurende het heel jaar door vroegen deelnemers wanneer we weer starten. We zijn dus heel vroeg gestart met de voorbereiding. Via onze Facebookpagina kunnen mensen ons benaderen voor meer informatie”, zegt Moidin.
Mustform is een jonge organisatie die zich inzet om de bewustwording over gezond bewegen in de samenleving te helpen bevorderen. De jongeren verbonden aan deze organisatie zijn van mening dat Surinamers over het algemeen te weinig sporten. Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid in 2014.
Het ministerie constateerde dat Surinamers ongezond leven. Een groot deel is chronisch ziek en steeds meer mensen dreigen ziek te worden. In de afgelopen 35 jaar is het gemiddelde overgewicht verdubbeld en in sommige groepen zelfs verviervoudigd.

Bericht: >Mustform presenteert derde ‘Get Loose Dans Aerobic Event’

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres