Ministerie van Volksgezondheid en SWM bereiken overeenstemming

Naar aanleiding van hetgeen zich in de aflopen dagen in het Wakibasu-gebied te Brokopondo heeft afgespeeld, hebben de leiding van het ministerie van Volksgezondheid en de directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) een onderhoud gehad. Tijdens dit onderhoud zijn er goede afspraken gemaakt, waarbij overeengekomen is dat de oude vigerende maatregelen blijven gehanteerd.
Deze maatregelen houden in dat conform het protocol, werknemers van de SWM  en die van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) apart hun monsters afnemen van dezelfde bron, zodat die getest worden door zowel het BOG als de SWM.  Dit, om te kijken als de monsters overeenkomen met elkaar. Op donderdag 14 maart 2019, zijn medewerkers van de twee voorgenoemde instanties afgereisd naar Brokopondo om watermonsters te tappen bij de bronnen te Wakibasu-1 en omgeving, om getest worden.
De SWM is nog in een proeffase van dit project. Wanneer zij helemaal klaar zijn met het project zal het BOG wederom opengesteld worden, zodat er nogmaals monsters kunnen worden afgenomen voor regelmatige screening in het laboratorium.

+
44

Bericht: >Ministerie van Volksgezondheid en SWM bereiken overeenstemming
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres