Minister Gopal intensiveert samenwerking met India en Indonesië

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken, heeft afzonderlijk met de ambassadeur van de Republiek India, Mahender Singh Kanyal en de ambassadeur van de Republiek Indonesië, Dominicus Supratikto, van gedachten gewisseld over de samenwerking tussen het ministerie en de beide landen. Tijdens deze gesprekken, die op dinsdag 9 oktober 2018 plaatsvonden, is er aandacht besteedt aan het intensiveren van de samenwerking met beide landen op het gebied van sport en jeugd.
In India is cricket de meest populaire sport, waarbij er in het verleden 8 Olympische gouden medailles zijn behaald. Op basis van deze prestatie heeft minister Gopal een verzoek gedaan aan de ambassadeur voor versterking van de cricketsport in Suriname. Ook heeft de minister een voorstel gedaan voor jongeren uitwisselingsprogramma’s tussen Suriname en India die te maken hebben met capaciteitsversterking. Ambassadeur Kanyal heeft tijdens het onderhoud aangegeven dat er mogelijkheden bekeken zullen worden voor de versterking van de cricketsport. Ook heeft hij de aanbeveling gedaan om niet alleen op nationaal niveau deze sport te herintroduceren, maar ook binnen de CARICOM. In het kader van de samenwerking tussen Suriname en India is het ministerie van Sport- en Jeugdzaken voornemens om een memorandum of understanding (MOU) te tekenen met India.
Zoals er naar samenwerkingsmogelijkheden wordt gekeken met India op het gebied van sport en jeugd is dat ook het geval met de Republiek Indonesië. Indonesië heeft een nationale jongeren orgaan genaamd Indonesian Comité on Youth die zich buigt over jeugdaangelegenheden, waaronder leiderschapstrainingen en een jaarlijkse conferentie. Op dit gebied zijn er mogelijkheden besproken waaraan Suriname ook kan participeren. In de afgelopen vakantie periode heeft de ambassade van Indonesië een handicraft training verzorgd aan jongeren. Hierbij waren de ministeries van Buitenlandse Zaken, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Sport- en Jeugdzaken betrokken. De trainers waren Tri Wahyudi en Pudji Utomo uit Indonesië. Ter afsluiting hiervan is er tijdens de Info fair die op woensdag 10 oktober geopend is, een expo van de eindproducten. Het is de bedoeling dat de training elk jaar in de grote vakantie wordt georganiseerd, zodat zoveel als mogelijk jongeren hieraan kunnen participeren. In het kader van de samenwerking tussen Suriname en Indonesie, had Indonesië voorheen coaches op het gebied van badminton en pencak silat beschikbaar gesteld aan Suriname.

+
29

Bericht: >Minister Gopal intensiveert samenwerking met India en Indonesië
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres