Minister Gopal bedankt Tjon A Joe voor prestatie tijdens CACSO Games

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft Renzo Tjon A Joe bedankt voor zijn prestatie tijdens de Centraal Amerikaans en Caraïbisch Kampioenschappen (CACSO Games). Met een tijd van 22,18 seconden heeft de zwemmer op de 50m vrije slag op 25 juli goud behaalt. Tjon A Joe heeft bracht eerder deze week met zijn moeder en de voorzitter van de Surinaamse Zwembond, Michael Klein, een bezoek aan de minister.
De minister betitelt het moment als een heugelijk feit in onze sportgeschiedenis. Zij heeft daarom erkenning en dankbaarheid uitgesproken namens de Surinaamse gemeenschap. De bewindsvrouw heeft waardering voor het feit dat ondanks grote uitdagingen Tjon A Joe hoge prestaties behaalt. Verder heeft zij de zwemmer ook bemoedigd om hetzelfde pad voort te gaan en als bron van inspiratie voor de jeugd te blijven dienen.
Tjon A Joe heeft de CACSO Games als positief ervaren en is tevreden met zijn prestatie. Met zijn tijd van 22,18 seconden wist hij het acht jaar oude CACSO- record van de Trinidadiaan George Bovell jr. te verbreken. Daarmee heeft hij ook zijn personal best geboekt.
De zwemmer ziet graag dat de Surinaamse overheid werkt aan beleid en structuur met betrekking tot de ontwikkeling en waardering van topsporters.
De 23ste CACSO Games heeft in Barranquilla, Colombia plaatsgevonden van 19 juli tot en met 3 augustus.

Bericht: >Minister Gopal bedankt Tjon A Joe voor prestatie tijdens CACSO Games

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres