Minister Elias op werkbezoek bij Nationale Bloedbank en Rode Kruis

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid bracht een werk- tevens kennismakingsbezoek aan het Surinaamse Rode Kruis en de Nationale Bloedbank. Dit meldt Volksgezondheid in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut (NII).
Tijdens dit bezoek op vrijdag 8 juni 2018, gaf de directeur van het Surinaams Rode Kruis, Thea Smith, een korte uiteenzetting over de werkzaamheden van de stichting. Ook de directeur van de Nationale Bloedbank, Maria Tjon A Loi, kwam aan het woord. Zij gaf in haar presentatie aan dat het donorenbestand van de Bloedbank momenteel gesteld is op 5500 en dat dit aantal nog lang niet voldoende is. De bloedbank mikt op een donorenbestand van 11000 actieve leden.
De voorzitter van het Stichtingsbestuur van het Rode Kruis, Malti Adhin, benadrukte dat het Rode Kruis zich met veel meer bezighoudt dan bloeddonaties. Enkele van de programma’s waarmee de Bloedbank zich ook mee bezighoudt, zijn road-safety, hotel-safety en het vergroten van de bewustwording onder de binnenlandbewoners met betrekking tot beter bouwen.
De bewindsman gaf aan blij te zijn met het SRK als partner en deelde de leiding mee dat hij met de weinige middelen die beschikbaar zijn, zoveel mogelijk zal proberen te bewerkstelligen voor het ministerie als ook zijn partners.
Na de presentaties mocht de minister zich oriënteren op de verschillende afdelingen van het Surinaams Rode Kruis en de Nationale Bloedbank.

Bericht: >Minister Elias op werkbezoek bij Nationale Bloedbank en Rode Kruis
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres