Minister Blok sprak met oppositieleider Guaidó over Venezuela

Minister Blok van Buitenlandse Zaken in Nederland heeft telefonisch gesproken met de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó. Volgens Blok was het een goed gesprek over de ontwikkelingen in Venezuela.
Guaidó, die door Nederland wordt erkend als interim-president van Venezuela, zei vandaag dat hij met Nederland heeft overlegd over een steunpunt voor hulpverlening in het Caribisch gebied. In een reactie zegt het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat er nog geen concrete plannen zijn.
De oppositieleider deed zijn uitlatingen vanochtend na afloop van een kerkdienst tegen een verslaggever van de Venezolaanse krant El Nacional. Eerder meldde Guaidó al dat er drie steunpunten komen.
Curaçao liet toen weten bereid te zijn om een rol in de hulpverlening op zich te nemen als er een beroep zou worden gedaan op het eiland. Maar later zei premier Rhuggenaath dat humanitaire hulp de zaken verder op scherp kan zetten en dat Curaçao niet zit te wachten op een verdere escalatie.
Afgesloten
In reactie op de laatste berichtgeving zegt een woordvoerder in Willemstad dat er geen concrete plannen zijn en dat Curaçao niet op de hoogte is van besprekingen met Den Haag over hulpverlening aan Venezuela.
Vrachtwagens met Amerikaanse hulpgoederen voor Venezuela worden op dit moment tegengehouden bij Colombiaans-Venezolaanse grens. President Maduro, die in zijn land te kampen heeft met een enorme crisis, heeft gezegd dat de hulp Venezuela niet binnen mag. Hij heeft de brug tussen de Colombiaanse stad Cúcuta en Venezolaans grondgebied met containers afgesloten.
Venezuela zit economisch aan de grond en miljoenen Venezolanen zijn naar het buitenland gevlucht. Guaidó riep zich vorige maand uit tot interim-president als vervanger van Maduro.
NOS

Bericht: >Minister Blok sprak met oppositieleider Guaidó over Venezuela
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres