‘Meer kans op complicaties bij zwangerschap na maagverkleining’

Vrouwen die een maagverkleining hebben ondergaan, lopen tijdens een zwangerschap meer risico op complicaties. Dat zeggen artsen van het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven in het AD.
Obesitaschirurg Wouter Leclerq heeft een literatuurstudie naar buiten gebracht over het onderwerp om andere artsen te waarschuwen.
Bij zwangere vrouwen met een verkleinde maag raken de darmen sneller bekneld, waardoor ze moeizamer kunnen eten. De darm moeten dan worden ‘bevrijd’, waarbij er kans is op vroeggeboorte of het overlijden van moeder en baby.

Bericht: >‘Meer kans op complicaties bij zwangerschap na maagverkleining’

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres