MAS traint personeel districtscommissariaten in controle vergunningsvoorwaarden veerboten

De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) heeft vandaag 23 certificaten uitgereikt aan ambtenaren van de districtscommissariaten Paramaribo Noordoost en Wanica Noordwest die de training ‘Controle Vergunningsvoorwaarden veerbootdiensten voor Bestuursambtenaren’ met succes hebben afgerond. Districtscommissaris Mike Nerkust gaf in zijn toespraak aan dat de werkzaamheden van de MAS veelomvattend zijn.
De kennisoverdracht van de MAS aan de bestuursambtenaren is een mijlpaal en tevens de eerste stap tot meerdere samenwerkingen. De dc bedankte de organisatie voor het vertrouwen in de bestuursdienst en deed een beroep op de MAS om ook bestuursambtenaren in de overige gebieden waar er veerdiensten onderhouden worden te trainen.
MAS-directeur Michel Amafo gaf aan dat de middelen beperkt zijn, maar door samenwerken kan er veel gerealiseerd worden. Amafo wenste de geslaagden veel succes toe bij de uitvoering van de werkzaamheden en kondigde aan dat ook ambtenaren uit de overige gebieden getraind zullen worden.
De training bestond uit een theoretisch – en praktijkgedeelte.(GFC)

Bericht: >MAS traint personeel districtscommissariaten in controle vergunningsvoorwaarden veerboten

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres