Luchtvaartdienst leidt assistent luchtverkeersleiders op

De Basic air traffick services (Bats) van de luchtvaartdienst is gestart. Dit houdt in dat de luchtverkeersleiders binnenkort versterkt worden met 16 assistent luchtverkeersleiders. Volgens Faizel Baarn, directeur Luchtvaartdienst, was de groep veel groter. “Wij hebben een policy gesteld waarbij wij zeggen dat we niet door de vingers kijken. Als je het examen niet heb gehaald bij de norm zit je eruit. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid wordt gewaarborgd”.  De trainingen worden verzorgd in de Suriname Aviation Training centre (SATC).  De luchtvaartdienst heeft zijn eigen instructeurs laten opleiden in Trinidad en Tobago. Hierdoor hebben zij gecertificeerde lokale instructeurs die de lessen verzorgen.
De assistent luchtverkeersleiders in Spe starten 23 juli met hun laatste examenrondes. Indien goed bevonden zullen zij 2 jaar werken in die functie waarna zij een vervolgopleiding mogen doen tot tower controller.

+
28

Bericht: >Luchtvaartdienst leidt assistent luchtverkeersleiders op
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres