Linus Diko nieuwe directeur Grassalco

Oud minister van Regionale Ontwikkeling Linus Diko, wordt de nieuwe directeur van de NV. Grassalco. Deze mededeling heeft de president tijdens een gisteren gehouden persconferentie doorgegeven.  Diko was voor zijn nieuwe functie president-commissaris bij het mijnbouwbedrijf. 
De nieuwe directeur van Grassalco Linus Diko
Diko neemt het roer over van Sergio Akiemboto die nu minister is van Natuurlijke Hulpbronnen(NH). De nieuwe directeur  is doctor in de toegepaste wetenschappen met specialisatie geostatistiek. Van 1995 tot juni 2003 was hij hoofddocent op het gebied van minerale productie aan de Faculteit Technologie van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Als consultant voltooide hij verschillende opdrachten tussen 1998 en 2003 voor de Suriname Aluminium Company (Suralco) met betrekking tot de evaluatie van bauxietreserves. Tussen 2003 en 2010 bekleedde hij verschillende leidende posities bij Surgold, een dochteronderneming van Newmont.

Jerrel Harderwijk
Share this:

Bericht: >Linus Diko nieuwe directeur Grassalco

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres