Leerlingen van diverse districten doen mee aan China Ambassador School Cup

De China Ambassador School Cup met als thema “Respect for yourself and respect for other” is middels een openingsceremonie gestart. De ceremonie vond gisteren plaats in het Youth Community Center Sophia’s Lust. Aan dit toernooi participeren enkele glo- en voj-scholen van de districten Coronie, Commewijne, Wanica en Paramaribo en zij zullen de onderdelen dammen, atletiek, volleybal, voetbal en slagbal afwerken. Dit is een initiatief van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met de Ambassade van de Volksrepubliek China, aldus het ministerie via het NII.
Het doel van het toernooi is om sporten onder jongeren te bevorderen en tegelijkertijd te doen aan talentidentificatie gevolgd door talentontwikkeling. Hieraan doen totaal 448 leerlingen mee. De verschillende sportbonden worden ook in dit traject meegenomen. De school cup wordt twee weekenden afgewerkt namelijk 9, 10 en 16 februari. Middels een afsluitingsceremonie wordt de school cup op zondag 17 februari afgerond.
De districtscommissaris van Wanica-Noordwest, Wedprekash Joeloemsingh, ondersteunt het toernooi en is de mening toegedaan dat hiermee de harmonie tussen de jongeren van de verschillende districten bevorderd wordt. Verder bemoedigde hij de leerlingen om sportief te blijven. De ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan, gaf aan dat sporten vriendschap en communicatie kan bevorderen en is daarom voorstander van dit initiatief. Ambassadeur Quan heeft de relatie met het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken als goed en sterk genoemd.
Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei tijdens haar toespraak dat sport een belangrijke plek moet krijgen binnen het onderwijs. Zij is blij dat een denksport, dammen, is meegenomen, omdat het goed plannen kan stimuleren. Minister Ferrier hoopt dat in het vervolg het toernooi uitgebreid wordt met scholen van alle districten.
De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, gaf aan dat er voor het thema ‘respect’ is gekozen, omdat het de sociale basis weergeeft tussen de Republiek Suriname en de Volksrepubliek China. Ook gaf zij aan dat de leerlingen goed in de gaten worden gehouden door de aanwezige sportbonden voor talentontwikkeling. De sportminister heeft de leerlingen moed ingesproken om het thema in acht te houden en elkaar te ondersteunen.

Bericht: >Leerlingen van diverse districten doen mee aan China Ambassador School Cup
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres