Landen bemiddelen in crisis Venezuela

De ‘internationale contactgroep’ van Europese en Latijns-Amerikaanse landen, die zal bemiddelen in Venezuela, komt donderdag voor het eerst bijeen. Dat gebeurt in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. Bedoeling is om Venezuela aan te zetten tot nieuwe presidentsverkiezingen om het land uit de politieke crisis te halen.
De groep bestaat uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Zweden, Nederland, Ecuador, Costa Rica, Uruguay en Bolivia. De Europese Unie liet in een mededeling weten dat de eerste vergadering op ministerieel niveau plaatsvindt.
In Venezuela riep parlementsvoorzitter Juan Guaidó zich in januari uit tot interim-president. Verschillende Latijns-Amerikaanse landen, maar ook de Verenigde Staten, spraken onmiddellijk hun steun voor hem uit en trokken hun handen af van zittend president Nicolás Maduro. Die heeft nog wel de steun van Rusland.
De vergadering in Montevideo is nodig “om de risico’s op binnenlands geweld en externe tussenkomst te vermijden”, verklaarde een Europese functionaris eerder deze week. Volgens hem is het de bedoeling dat er naast de internationale druk op de regering van Maduro ook een uitweg moet worden geboden.
De vergadering komt er nu Guaidó internationale humanitaire hulp het land probeert binnen te krijgen. Maduro beschouwt dat als een voorwendsel voor een militaire interventie van de VS in Venezuela.
De Telegraaf

Bericht: >Landen bemiddelen in crisis Venezuela
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres