Juspol minister ontvangt delegatie visserscollectief

De minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, heeft een onderhoudt gehad met een delegatie van het visserscollectief. Dit gesprek is gevoerd naar aanleiding van de recente gebeurtenissen, welke zich hadden voorgedaan op zee, waarbij op een brute wijze een eind is gemaakt aan het leven van een aantal vissers. De delegatie onder leiding van voorzitter, Mark Mohamedhoesein, was tijdens dit gesprek op donderdag 7 juni in de gelegenheid om de knelpunten waarmee het collectief te kampen heeft, aan de orde te stellen.
De secretaris van het Visserscollectief gaf aan dat zij bezorgd en ontevreden zijn over de handeling van zaken zoals het niet beschikken over de juiste informatie van de Justitiële autoriteiten met betrekking tot het voorval. Zij vernemen alleen onwaarheden van de media en dat alles geeft ze het gevoel alsof ze als collectief worden overgeslagen. De bewindsman haalde aan, dat het onderzoek in deze zaak nog gaande is en dat vanuit dat oogpunt men nog geen informatie kon verschaffen. Het is geenszins de bedoeling om het visserscollectief op zij te zetten. De minister heeft verder aangegeven dat er een moment zal komen, waarbij men breedvoerig zal ingaan op zaken.
Hoofdinspecteur Roberto Prade van het Korps Politie die ook in de meeting zat maakte duidelijk dat uit strategische reden geen informatie nog verschaft kan worden aan de groep, alsook de samenleving en ze inderdaad informatie gehad hebben van het Visserscollectief die geleid heeft tot het aanhouden van de verdachte Sanbad zoals aangehaald door de secretaris. De hoofdinspecteur benadrukte dat er een goede samenwerking is met de Guyanese politie en dat een delegatie van Guyana naar Suriname zal afreizen in verband met een verder onderzoek. Uit de diverse onderzoeken die tot nu toe plaats hebben gevonden zijn dezelfde conclusies getrokken en hebben ook eensluidende onderzoeksresultaten geleverd. Het Visserscollectief zegt wel te kunnen volstaan met de uitleg van de politiefunctionaris en zij gaf ook wat voorstellen en aandachtspunten mee, waarmee er gewerkt zou kunnen worden.
Volgens minister Getrouw zal het een en ander nader onderzocht worden om een aanvang daarmee te kunnen maken. Tot slot gaf de bewindsman aan blij te zijn met de proactieve houding van het Visserscollectief en dat er zeker een vervolggesprek zal komen met de groep. Verder zal de justitieminister enkele punten bespreekbaar maken met de collegaministers en ook een onderhoud hebben met de Vicepresident.

+
14

Bericht: >Juspol minister ontvangt delegatie visserscollectief
Bron: De Boodschap Suriname

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres