Jongetje (6) werd keel doorgesneden voor ogen van moeder

Een 6-jarig jongetje is voor de ogen van zijn moeder op brute wijze om het leven gebracht. De moord vond plaats in Medina, een stad in Saoedi-Arabië.
Vorige week nam de moeder samen met haar zoontje Zakaria Al Jaber een taxi op weg naar het graf van profeet Mohammed. Tijdens de rit stopte de chauffeur ineens, stapte uit en sloeg vervolgens een glazen fles kapot. Met de glasscherven sneed de man de keel van het kind door, zo meldt Het Nieuwsblad.
Volgens ooggetuigen zou de moeder nog geprobeerd hebben de taxichauffeur tegen te houden. Maar uiteindelijk zakte zein shock in elkaar.
Ook een toegesnelde agent probeerde nog in te grijpen door de man weg te trekken van Zakaria, maar dat mocht niet meer baten. De kleuter stierf ter plaatse.
Motief
Het motief van de chauffeur is nog niet duidelijk. Volgens een aantal lokale media had de chauffeur een psychische stoornis. Anderen denken dat het om een haatmisdrijf gaat met religieuze motieven. In Saoedi-Arabië wordt namelijk met regelmaat geweld gebruikt tegen de sjiitische minderheid. De kleuter en zijn moeder behoorden tot die groepering. Het is niet duidelijk wat er met de dader is gebeurd.
Op sociale media is ophef ontstaan rondom de moord. Mensen delen massaal de foto van het slachtoffertje onder de hashtag #JusticeForZakaria.
De Telegraaf

Bericht: >Jongetje (6) werd keel doorgesneden voor ogen van moeder
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres