Ispeak wil via parlement avond bacheloropleiding aan universiteit bewerkstelligen

Furnen Koffie, trekker van de jongerenorganisatie Ispeak, heeft vanmiddag een petitie overhandigd aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons waarin wordt gepleit voor een avond bacheloropleiding aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
De substituut-griffier kwam aanvankelijk naar buiten om de petitie namens de assembleevoorzitter in ontvangst te nemen omdat ze in een fractie-vergadering zat. Koffie weigerde echter de petitie te overhandigen aan de substituut-griffier.
“Wij hebben reeds weken van tevoren deze afspraak gemaakt. Het was zelfs voor 10.00 uur vanmorgen gepland en gisteravond werden we gebeld dat de afspraak verschoven werd naar 14.00 uur. We zouden het erg op prijs stellen dat we de voorzitter zelf konden spreken, al moeten we nog even wachten. We hebben alle geduld”, aldus Koffie tegen de substituut-griffier.
Na ruim drie kwartier wachten kwam assembleevoorzitter Simons zelf naar buiten om de petitie in ontvangst te nemen. Koffie gaf tijdens de overhandiging aan dat de organisatie 5000 handtekeningen heeft weten te verzamelen van Surinamers die het ermee eens zijn dat er een avond bacheloropleiding door de Anton de Kom Universiteit van Suriname wordt aangeboden.
Hij gaf aan dat er velen zijn die het zich niet kunnen permitteren om in de ochtenduren colleges te volgen. Voor hen zou het een goede tegemoetkoming zijn als de colleges ook in de avonduren gegeven konden worden. Hij deed daarom een dringend beroep op de assembleevoorzitter er spoedig werk van te maken dat de wens van de Surinamers werkelijkheid wordt door een avond bacheloropleiding te starten.
Simons zei dat er ruim 30 jaar terug reeds een avond bacheloropleiding werd aangeboden op de universiteit. Om verschillende redenen was die toentertijd stopgezet. Maar ze zei zeker te zullen praten met de regering en de vaste parlementaire commissie van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Want misschien nu zovele jaren verder is de behoefte aan een avond bacheloropleiding op de universiteit zeker een pluspunt. Er zal naar verschillende mogelijkheden gekeken worden, zei ze.
Tot slot bedankte assembleevoorzitter Simons Koffie voor het overhandigen van de petitie.
Priscilla Williams

Bericht: >Ispeak wil via parlement avond bacheloropleiding aan universiteit bewerkstelligen
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres