Ispeak vraagt parlement om te pleiten voor avond bacheloropleiding aan de universiteit

De jongerenorganisatie, ‘Ispeak’ onder voorzitterschap van Furnen Kofie, heeft op dinsdag 12 juni 2018 een petitie aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, drs. Jennifer Geerlings – Simons. In de petitie vraagt de organisatie aandacht voor het starten van een avond bacheloropleiding aan de Anton De Kom Universiteit van Suriname.
De petitionarissen hebben het parlement verzocht om namens Ispeak hiervoor te pleiten bij de regering. Deze opleiding zal voor vele jonge Surinamers, die ’s morgens en ’s middags werken en niet de mogelijkheid hebben om de dagopleidingen te volgen, een uitkomst zijn.
Voorzitter Simons heeft de petitionarissen aangegeven de petitie te zullen doorsturen naar de vaste parlementaire commissie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de regering.

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres