Is bruiswater even gezond als plat water?

Mythe 1: Je krijgt er meer honger van
Mythe 1 blijkt geen mythe te zijn. Volgens onderzoek van de Birzeit University in Palestina kan je meer honger krijgen na het drinken van bruiswater. Het koolzuurgas in dat drankje – maar ook in andere koolzuurhoudende dranken, zoals frisdrank – stimuleert volgens hun onderzoek de aanmaak van het hongerhormoon ghreline, waardoor je meer gaat eten en je tegelijkertijd minder verzadigd voelt.
Mythe 2: Het kan je tanden beschadigen
“Bruiswater kan je tanden flink beschadigen omdat het koolzuur en de vaak toegevoegde smaakjes erin de zuurtegraad van het water de hoogte injagen, wat slecht is voor je tandglazuur en op termijn kan leiden tot overgevoelige tanden en een gaatje meer,” aldus The Washington Post.
Gelukkig is er ook goed nieuws. Bruiswater an sich is helemaal niet zo slecht voor je tanden. Koolzuur zorgt er inderdaad voor dat de zuurtegraad van het water een beetje de hoogte ingaat, maar uit verschillende onderzoeken is al gebleken dat koolzuur een veel te zwak zuur is om de zuurtegraad tot gevaarlijke hoogtes te jagen.
Mythe 3: Bruiswater hydrateert niet zoals plat water dat doet
The American Journal of Clinical Nutrition vergeleek plat water, bruiswater en andere populaire drankjes. Ze kwamen tot de ontdekking dat er geen verschil was op het gebied van hydratatie. Net nu je dacht dat je na enkele koppen koffie of thee helemaal zou uitdrogen, tonen studies aan dat dat niet het geval is. Zo heeft een normale cafeïne-inname in de vorm van koffie of thee een hydraterend effect op het lichaam, omdat het lichaam gewoon is aan deze vorm en hoeveelheid van cafeïne. Wanneer je te veel koppen drinkt, kan het er wel voor zorgen dat je uitdroogt.

Bericht: >Is bruiswater even gezond als plat water?

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres