Hooggerechtshof Ecuador erkent homohuwelijk

Het hooggerechtshof in Ecuador heeft het homohuwelijk erkend. Het hof steunde het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht nipt: vijf tegen vier stemmen. De beslissing van het hof is bindend, de autoriteiten in Ecuador zijn nu verplicht om de wet aan te passen.
Ecuador dat traditioneel katholiek en conservatief is, is na Brazilië, Argentinië en Colombia het vierde Zuid-Amerikaanse land waar het homohuwelijk wordt erkend. Homoseksuele relaties waren niet verboden, maar Ecudoriaanse partners van hetzelfde geslacht hadden minder rechten, bijvoorbeeld op het gebied van erfenissen.
Direct na de erkenning door het hof gingen mensen in de hoofdstad Quito en de havenstad Guayaquil met regenboogvlaggen de straat op om de overwinning te vieren.
NOS

Bericht: >Hooggerechtshof Ecuador erkent homohuwelijk
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres