Hooggerechtshof: ‘Doodstraf is ongrondwettelijk en wordt soms raciaal toegepast”

De doodstraf in de Amerikaanse staat Washington is “ongeldig” en “ongrondwettig” omdat hij “op een willekeurige en raciaal vooringenomen wijze” wordt opgelegd. Dat bepaalde het hooggerechtshof van de staat.
De uitspraak was unaniem. De rechters vonden dat de doodstraf “ongelijk wordt toegepast”: soms is de uitspraak “afhankelijk van waar het misdrijf plaatsvond, of van het district waar de verdachte woonde, de beschikbare begrotingsmiddelen op een gegeven moment in de tijd, of de etnische afkomst van de verdachte.”
De uitspraak werd gedaan in de zaak van Allen Eugene Gregory, die in 1996 werd veroordeeld voor de verkrachting, diefstal en moord op de 43-jarige Geneine Harshfield. De advocaten van Gregory zeiden dat de doodstraf arbitrair werd toegepast in strijd met de grondwet.
31 Amerikaanse staten passen de doodstraf nog toe, 19 doen dat niet meer.

Bericht: >Hooggerechtshof: ‘Doodstraf is ongrondwettelijk en wordt soms raciaal toegepast”

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres