‘Hij mag geen geld aan mij geven’

De getuige A.M. probeerde kantonrechter Marie Mettendaf gisteren ervan te overtuigen dat zij haar inmiddels ex-vriend, Aniel K., nooit erover hoorde praten dat de woning van zijn huidige vriendin in brand stond. De vrouw zei toen dat ze niets van hem wilde weten. Toen moest hij weer terug. A.M. heeft 15 jaren een relatie met Aniel gehad en heeft samen een zoon met hem. Zij verklaarde dat de benadeelde, in casu de huidige vrouw van Aniel, hem verboden heeft om geld te geven om de zoon te kunnen verzorgen. “Ik heb een zoon met hem, maar hij mag van de andere vrouw geen geld aan mij geven om zijn zoon te verzorgen”, verklaarde de getuige. Zij vermoedt dat de klacht tegen Aniel een wraakactie is. De magistraat bleek echter niet onder de indruk te zijn van de verklaringen van de vrouw en herinnerde haar eraan dat zij geen meineed moest plegen. Volgens de rechter hebben zowel een taxichauffeur als een politieman bevestigd dat Aniel tot twee keren toe de uitspraak ‘a oso teki faya’ deed toen hij met de taxi bij de woning van A.M. te Weg naar Zee was aangekomen.
Vanaf het begin heeft de verdachte verklaard dat hij geen brand heeft gesticht. De benadeelde vrouw, nu ook een ex-concubine van de man, verklaarde dat de verdachte die dag dronken binnenkwam. Ze vroeg hem om de woning te verlaten, maar hij schold haar uit en mishandelde haar. Ze belde de politie op, maar intussen was de brand al gesticht. Ze zag rookontwikkeling in haar slaapkamer. De verdachte liep vervolgens glimlachend weg. Volgens de politieambtenaar zouden ook buurtbewoners hebben bevestigd dat Aniel ten tijde van de brand nabij de woning van de benadeelde was. Deze zaak wordt op 11 april verder behandeld.
FR

Bericht: >‘Hij mag geen geld aan mij geven’

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres