Herstelwerkzaamheden waterkerende dam Burnside vlotten

Een delegatie bracht dinsdag in aanwezigheid van districtscommissaris Remie Tarnadi van Coronie een bezoek aan de waterkerende dam te Burnside.
De werkzaamheden bij de eerste dambreuk is al hersteld, maar de dam moet nog verbreed worden. De aanwezigen zijn zeer tevreden met de werkzaamheden die tot nu toe heel vlot verlopen.
Op woensdag 6 maart werd het startsein gegeven voor de herstelwerkzaamheden van de breuken in de waterkerende dam.
Coördinator van OWT&C Leroy Doorson gaf te kennen dat deze werkzaamheden in 3 fasen uitgevoerd zullen worden door Ojo’s Grondverzetbedrijf, met als opdrachtgever het ministerie van Openbare Werken, Transport& Communicatie (OWT&C).
Fase 1 is het opschonen van de dam en klaarstomen van de klei om de dambreuken te herstellen. Fase 2 is het herstellen van de dambreuken en fase 3 het opschonen en uitdiepen van het kanaal te Burnside.
Het bericht Herstelwerkzaamheden waterkerende dam Burnside vlotten verscheen eerst op GFC Nieuws.

Bericht: >Herstelwerkzaamheden waterkerende dam Burnside vlotten

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres