Handelsvetes kosten VS vele miljarden

De handelsstrijd die de Amerikaanse president Donald Trump ontketende, heeft de Amerikaanse economie vorig jaar opgezadeld met een miljardenschade. Economen van vooraanstaande Amerikaanse universiteiten ramen de kostenpost voor de Amerikaanse economie op 7,8 miljard dollar, wat neerkomt op 0,04 procent van het bruto binnenlands product.
De onderzoekers analyseerden de kortetermijnimpact van de maatregelen van Trump, zoals de hogere invoerheffingen. De invoer uit gebieden die gebukt gingen onder hogere tarieven daalde vorig jaar met bijna een derde, terwijl de Amerikaanse export naar die landen zoals China met 11 procent daalde. Verder stegen de kosten voor producenten en consumenten als gevolg van de hogere tarieven bij elkaar met krap 69 miljard dollar.
Aan het onderzoek werkten economen mee van universiteiten California Berkeley, Columbia, Yale en UCLA. Zij merkten ook op dat met name regio’s waar de republikeinen van Trump het voor het zeggen hebben, het hardst geraakt worden door de handelsvetes.
De Telegraaf

Bericht: >Handelsvetes kosten VS vele miljarden
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres