Gebruik bepaalde antibiotica mogelijk gevaarlijk tijdens zwangerschap

Het gebruik van bepaalde soorten antibiotica tijdens de zwangerschap kan mogelijk het risico op aangeboren afwijkingen vergroten. Het zijn voornamelijk de zogeheten chinolonen die moeten worden vermeden.
Dat blijkt uit een grootschalig Canadees onderzoek gepubliceerd in The British Journal of Clinical Pharmacology.
Onderzoekers van de universiteit van Montreal onderzochten 139.938 moeders die zijn bevallen tussen 1998 en 2008. Van hen werd het antibioticagebruik tijdens de eerste twaalf weken van de zwangerschap bijgehouden. Vervolgens werd gekeken naar afwijkingen bij het kind die ontstonden in het eerste levensjaar.

Bericht: >Gebruik bepaalde antibiotica mogelijk gevaarlijk tijdens zwangerschap

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres