Fransen en Kroaten lassen rust in op weg naar WK-finale

Moe en uitgeput zijn ze, na de slijtageslag van woensdag tegen Engeland. Daar draait bondscoach Zlatko Dalic van Kroatië niet omheen. Maar zondag zullen zijn spelers er weer staan, voegt hij er strijdvaardig aan toe.
Voor het zover is, moet de batterij eerst weer opgeladen worden. Daarom gaf de 51-jarige Dalic zijn selectie in de aanloop naar de WK-finale tegen Frankrijk een dagje vrijaf. “Ze hebben ruim twee weken hun families niet gezien. Ik heb tegen ze gezegd dat ze vandaag zelf mogen beslissen wat goed voor ze is,” vertelt hij in Moskou.
Waar de vermoeidheid vandaan komt, laat zich makkelijk raden: Kroatië kwam in de knock-outfase maar liefst drie keer in een verlenging terecht. Ofwel: drie keer een half uur overwerk, tezamen een complete voetbalwedstrijd. “We zijn straks waarschijnlijk het eerste team ooit dat acht wedstrijden op een WK heeft gespeeld,” ziet Dalic er de humor wel van in.
Moeilijke route
Frankrijk wist z’n wedstrijden wel steeds binnen negentig minuten te beslissen en heeft ook nog eens een rustdag meer dan de Kroaten op weg naar de finale. Dalic kan zich er niet al te druk over maken. “Wij hebben de moeilijke route genomen. De spelers zijn heel moe, maar tegelijk ook dolblij. Ze zullen er zondag klaar voor zijn. Een WK-finale speel je misschien maar één keer in je leven.”
Didier Deschamps, de bondscoach van de Franse ploeg, predikte vandaag ook al rust voor zijn spelers. Tenminste, de basisspelers. Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Samuel Umtiti, Kylian Mbappé en Olivier Giroud lieten zich helemaal niet zien op het trainingsveld in Istra, terwijl Lucas Hernandez, N’Golo Kanté, Blaise Matuidi, Paul Pogba, Antoine Griezmann en doelman Hugo Lloris het hielden bij wat rondjes joggen.
De reserves moesten wel flink aan de bak. Zij werkten een fanatieke training af, met onder meer een partijtje zes tegen zes.
NOS

Bericht: >Fransen en Kroaten lassen rust in op weg naar WK-finale
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres