Franklin Essed Stadion krijgt facelift

Het Franklin Essed Stadion in Suriname krijgt een facelift. De stadionbanken worden vervangen door in totaal 2500 kuipstoelen en de dakbedekking is aangepakt. Het is ook de bedoeling dat de oude speakerboxen van het stadion worden vervangen.
Tegelijkertijd is men bezig met de bouw van een nieuwe tribune, deze komt achter de dugouts te staan. Deze tribune zal voorzien worden van ruim 1000 kuipstoelen.
SVB-voorzitter John Krishnadath zegt dat het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion, zoals het officieel heet, als back-up van het André Kamperveen Stadion dient. Het André Kamperveen (AK)- Stadion zal gesloopt worden en er zal op dezelfde plek een nieuw nationaal stadion komen.
De planning was om het AK-Stadion eerder vorige maand af te breken, maar de financiën hiervoor zijn nog niet vrijgemaakt. Het Franklin Essed Stadion wordt dan de back-up met de minimale vereisten van de FIFA. Zo komt er naast de nieuwe tribune een ruimte voor de reservespelers, het medisch team, de masseur en de dopingcontroleurs.
Het werk moet op 30 september opgeleverd worden. Het project wordt gefinancierd door de FIFA met een budget van USD 1.047.800.

Bericht: >Franklin Essed Stadion krijgt facelift

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres