First lady doneert schoolspullen aan leerlingen Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere first lady Ingrid Bouterse-Waldring, minister Antoine Elias van Volksgezondheid en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick Kromodihardjo, heeft vandaag een eendaags bezoek gebracht aan de dorpen Gakaba en Langa Tabiki. In Gakaba, een dorp in het Boven-Marowijnegebied, heeft de first lady spullen gedoneerd aan de leerlingen van de basisschool, meldt het NII.
Elke leerling heeft uit handen van de presidentsvrouw een pakketje in ontvangst mogen nemen. Ook heeft zij de leerlingen toegesproken en bemoedigd hun best te blijven doen, zodat zij succesvol worden in de maatschappij en zo het land verder helpen te ontwikkelen. Verder heeft zij beloofd vóór het einde van dit schooljaar elke leerling te voorzien van een schoolpakket voor het komende schooljaar.
Te Langa Tabiki zijn spullen gedoneerd aan de basisschool. Evenals in het dorp Gakaba, heeft elke leerling een pakket ontvangen van de first lady. Ook hier is de toezegging gedaan voor een schoolpakket vóór het einde van dit schooljaar.
Hierna verrichtten Bouterse-Waldring en minister Elias de heropening van het SZF-verstrekpunt in het dorp Langa Tabiki. Dit verstrekpunt was eerder geopend, maar er moesten nog enkele logistieke zaken in orde gemaakt worden. De dorpsbewoners kunnen vanaf nu bij dit verstrekpunt terecht voor het aanvragen en afhalen van hun SZF-kaart en andere diensten van het SZF. Zij hoeven dus niet meer naar Paramaribo af te reizen hiervoor. Dit is kostenbesparend.
Elke leerling heeft uit handen van de presidentsvrouw een pakketje in ontvangst mogen nemen. Foto: NII

Bericht: >First lady doneert schoolspullen aan leerlingen Gakaba en Langa Tabiki
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres