Feestelijke ontmoeting Inheemse en Javaanse muziekformaties bij Readytex

Het feestprogramma van Readytex, in het kader van haar 50-jarig bestaan op 15 oktober wordt zaterdag voortgezet. De aftrap van het programma werd op 30 juni jongstleden gegeven met een Apinti estafette in verband met de Keti koti-viering. Nu staat de tweede activiteit voor de deur: een feestelijke ontmoeting van Inheemse en Javaanse muziekformaties.
Deze tweede activiteit vindt zaterdag plaats ter gelegenheid van de viering van de Dag der Inheemsen en die ter herdenking van de Javaanse immigratie. Voorbijgangers en klanten van Readytex kunnen op deze dag meegenieten van optredens van de Inheemse zang en dansgroep Paremuru, de Inheemse band Sambura Maestro en het Dura Watjana Angklung orkest.
Een halve eeuw bestaat Readytex – ook wel bekend als ‘ala sma winkri’ – dit jaar. Een jubileum dat beslist op een mooie manier gevierd mag worden. Readytex is anno 2018 immers een vaste trekpleister in de Surinaamse binnenstad en de meeste Surinamers en ook een groot aantal terugkerende toeristen zijn welbekend met de winkel en het uitgebreide assortiment.
Readytex nodigt alle klanten en geïnteresseerden uit om te komen genieten van deze speciale optredens van onze Surinaamse artiesten en zo samen met het voltallige team deze grote bigi yari te vieren. De derde grote activiteit zal gehouden worden op de verjaardag zelf.

Bericht: >Feestelijke ontmoeting Inheemse en Javaanse muziekformaties bij Readytex

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres