FBBO en overheidsziekenhuisdirecteuren bespreken knelpunten gezondheidszorg

Bij de proclamatie van de Federatie van Bonden bij Overheidszorginstellingen (FBBO) op 18 oktober 2018, heeft voorzitter Lloyd Pool aangegeven de overheidsziekenhuisdirecteuren uit te nodigen voor een kennismaking en het bespreken van de knelpunten binnen de gezondheidszorg. Deze ontmoeting heeft op 5 november plaatsgevonden in het ‘s Lands Hospitaal.
Aanwezig bij deze ontmoeting waren: Dayasankar Mathoera (waarnemend directeur van het ‘s Lands Hospitaal), Raj Jadnanansingh (waarnemend directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname), Roy Dalloesingh (waarnemend directeur van het Mungra Medisch Centrum) en Claudia Marica-Redan (algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo).
Ook waren aanwezig de vertegenwoordigers van de FBBO: Lloyd Pool (ABPLAZ), Imro Edam (BPLH), Carmen Brondenstein (BP-PCS) en Brain Tjon Kwie Sem (BPSZN) en de notulisten Claire Struiken (ABPLAZ) en Freddy Owen (BPLH).
De ontmoeting kan volgens de FBBO als zeer constructief beschouwd worden. Tijdens deze ontmoeting zijn onder andere besproken de onderbezetting, het wegtrekken van personeel, het investeren in Human Capital en de rechtspositie van het personeel.
Voorts zijn er werkafspraken gemaakt, die ertoe moeten leiden dat er een gezonde werkrelatie wordt gecreëerd. Een van deze werkafspraken is dat de FBBO en de overheidsziekenhuisdirecteuren op kwartaalbasis bij elkaar zullen komen voor overleg.
De volgende stap van de FBBO is de minister van Volksgezondheid te vragen om ontvangen te worden om ook met hem de knelpunten binnen de gezondheidszorg te bespreken.

Bericht: >FBBO en overheidsziekenhuisdirecteuren bespreken knelpunten gezondheidszorg
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres