Ex-minister Jong Tjien Fa: “We hebben voorspoed nodig in Suriname”

“We komen in het jaar van de verkiezingen. Dan wil ik de voorspelling van de Chinezen koppelen aan het verkiezingsjaar 2020. Het jaar van het varken voorspelt goed nieuws. Als we kijken naar de afgelopen tien jaar, dan we hebben voorspoed nodig in Suriname”, zegt ex-minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, in gesprek met Suriname Herald.
“Ik ben geen hoofdbestuurslid meer van de Pertjajah Luhur en ook niet meer actief in de politiek, maar ik volg de politiek nog steeds. Ik heb de politiek vaarwel gezegd omdat ik zakenman ben en me daarop wilde focussen”. Ook houdt hij zich nu meer bezig met zijn familie. Hij zegt geen opportunist te zijn en heeft zich daarom ook nergens anders aangesloten.
Hij geeft verder aan dat 2020 een heel belangrijk jaar zal zijn waarbij we onze toekomst gaan moeten bepalen. “Als we terugkijken naar de afgelopen tien jaar, dan mag eenieder zijn eigen conclusie trekken en daarom zeg ik dat 2020 veel meer voorspoed zal hebben voor iedereen, vooral omdat ons land democratisch is”.
Simone Awanna

Bericht: >Ex-minister Jong Tjien Fa: “We hebben voorspoed nodig in Suriname”
Suriname Herald

Suriname ligt in de tropen, vlak bij de evenaar. Het is er altijd warm en vochtig. Een groot deel van het land is bedekt met tropisch regenwoud. De Corantijn vormt de grens met Guyana en de Marowijne de grens met Frans Guyana. De kust van Suriname bestaat mangrovebomen. Er wordt veel rijst verbouwd. Zie jij jezelf al lekker ontspannen in een , dan ga je lekker hangmateren. Een okseltruitje.IDB, In de bil. Baksen is een flink pak rammel. Met dievenijzer hekwerk om je huis kan jou niets meer overkomen. Gezouten kabeljauw gaan bakken, noemen wij bakkeljauw. Een fles met potentieverhogende gedroogde plantdelen is een mannenfles. Autowandeling Bacove bakabana Bakkeljauw Bamihaar Blakaman Bloot Buitenvrouw Cellulair Dinges Doekoe Gaan Geslagen Getrouwde Handruiker Hangmateren Jawel Jonko Kostgrond cassave, watermeloen, banaan, tajerblad, sopropo, papaya, passievrucht, tomaat, boontjes en rijst. Kouseband Kraken Kromanti Kweekje Lemmetje Manja Mannenfles Mattie Okseltruitje of okselmouwtruitje Panna Pinaren Roti Schaafijs Schoenen uitlopen Schoonbroer Sprietje Tjappen Trekkoffie Trots Vriendinnenschrift Warung Wiet Zetten Zwamp Zwageres